2021-11-02

Kortfattad recension/omdöme/varning för Biltema bältesstol 39-813

Bilbarnstolen nedan för 599 påvisar att man ska kunna höja nackstödet. Manualen hänvisar till en "knapp" (som dyrare alternativ har). Denna finns dock inte! När vi ringde till butiken så tog det ett tag innan vi fick svar, men de menade att plastdetaljerna där man för igenom bältet skulle vara någon sorts spakar (som skulle göra att man kunde reglera nack/ryggstöd)... Det enkla svaret är att man måste ta i ordentligt, dra hårt! En fot i sätet och ett stadigt tag i nackstödet (en fördel är att ta av klädseln).

Länk till Biltemas butikssida

active image active image

Den "knapp" som hänvisas till tycks referera till en äldre modell som utgått. Sammanfattningsvis: Man KAN reglera höjden på nack/ryggstöd, dock finns inga knappar eller spakar utan det är ren handkraft som krävs. För att sänka ner den igen behövs rätt mycket vikt - fick häva större delen av mina närmare 80kg på ryggstödet innan den gav efter sista biten (AKTA FINGRARNA!!).

Jag förstår att man får vad man betalar för, men problemet är knapphändiga och rent felaktiga instruktioner och en okunnig support.

Inga kommentarer: